Afpersing

 

 

Chantage en afpersing zijn al jaren geen onbekende fenomenen meer en komen steeds vaker voor. Indien u slachtoffer geworden bent van één van deze praktijken, is het niet altijd even gemakkelijk om hiervan af te komen. Gelukkig kan u beroep doen op onze diensten.

Chantage en afpersing, gelijkaardig, maar niet hetzelfde

Er is een duidelijk verschil tussen beide begrippen.

Afpersing wordt aanzien als een specifieke vorm van diefstal. Hierbij wordt een persoon aan de hand van geweld of fysieke bedreiging overhaalt om iets af te geven. Dat kan gaan over een wederdienst, maar ook om liquide middelen zoals geld.

Chantage kan veel emotioneler zijn en zet aan om iets te doen tegen de wil. Het gaat om bedreigingen met smaad, smaadschrift of bedreiging om iets openbaar te maken.

Help, ik word gechanteerd!

Als u afgedreigd wordt, is het voor u niet altijd even gemakkelijk om bewijsmateriaal te leveren of te achterhalen wie er specifiek achter deze bedreigingen schuil gaat. Daarnaast is het een grote stap om met uw verhaal naar de politie te gaan. Heeft u geen specifiek bewijs of moet u een klacht tegen onbekende indienen? Dat zal voor u niet altijd de gewenste oplossing geven.

Maak komaf met uw afperser dankzij detectivebureau Bayo

Bent u slachtoffer van een vorm van chantage of afpersing? Gaat u liever op zoek naar een oplossing dan toe te geven aan de dreigementen? Dan kan u steeds bij ons terecht. Wij gaan voor u op zoek naar bewijsmateriaal en de informatie die u nodig heeft om een klacht in te dienen bij de politie of het gerecht.

In tegenstelling tot wat er vroeger vaak gedacht werd, wordt er tegenwoordig veel meer belang gehecht aan documenten die afkomstig zijn van privédetectives. Politiediensten krijgen zo het bewijsmateriaal dat ze nodig hebben. Waar twijfelt u dus nog aan? Ons rapport is de ideale manier om uw zaak kracht bij te zetten.

Contacteer ons

Het eerste contact is altijd volledig vrijblijvend en gratis.

Stuur een bericht

Lees hier ons Privacybeleid